Pel en snipper de ui.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag
zachtjes uit.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel op laag vuur nog
3 minuten.
Voeg de slagroom aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel
aan de kook en laat de saus, onder af en toe roeren, op hoog
vuur 3 minuten koken.
Voeg de cayennepeper en de kaas toe, roer even om en neem de
saus van het vuur.
Breng intussen 1/2 liter water met de visbouillontablet aan de
kook,en voeg de broccoli aan de bouillon toe.
Voeg, als de broccoli 2 minuten heeft gekookt, de
roodbaarsfilet toe en laat deze op laag vuur in ± 4
minuten met de broccoli gaar worden.
Schep de roodbaarsfilet en de broccoli uit de bouillon op 2
warme borden, schep de warme saus erop en strooi de peterselie
erover.
Lekker met gekookte pasta.
Variatie: U kunt de roodbaars door kabeljauw vervangen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |